SHS, Stockholms Hundkapplöpningssällskap arrangerar årligen ett antal prestigefyllda lopp i greyhound racing. Vinthundens race har här samlat information om dessa klassiska lopp. Kapplöpningsklubben i Stockholm är störst i landet, men allt som har med tävlingar att göra administreras via Svenska Hundkapplöpningssportens Centralförbund. (SHCF).

Svenskt Sprinterderby och S:t Leger

Sprinterderbyt är ett kort lopp för hundar med extra startsnabbhet. Det är svårt att sia om loppets utgång eftersom alla sex hundarna har chans att starta snabbast och därför komma först in i kurvan. S:t Leger är till skillnad mot Svenskt Sprinterderby en klassiker inom långlopp.

Svenskt Greyhound Derby

Detta lopp betraktas som årets höjdpunkt och det jämförs med Elitloppet inom trav, inte minst för att det är öppet för alla och störst i landet. Att vinna Svenskt Greyhound Derby är alla hundkapplöpares dröm.

S:t Eriks Cup och det Svenska Mästerskapet (SM)

Dessa båda tävlingar är de som funnits längst i kalendern. S:t Eriks Cup arrangerades för första gången år 1957, men då fanns ingen fast bana för hundkapplöpning så loppet gick på Ryttarstadion i Stockholm. Det Svenska Mästerskapet arrangeras på olika orter varje år och innevarande år (2017) är det 7HS Hundkappsklubb (Sjuhäradsbygdens Hundkapplöpningssällskap) i Borås som står för arrangemanget.

Svenskt Uppfödningslopp

Detta är loppet för tvååriga hundar födda i Sverige. Tävlingen har varit till för treåringar, men ändrats vid ett antal tillfällen. Under sådana år kan det ha korats flera vinnare, till exempel både en treåring och en tvååring. Vid något tillfälle har man också ordnat ett lopp för tikar och ett för hanar, men nuförtiden är det ett lopp för alla tvååringar.

Puppy Derby – Valpderbyt

Ja, som namnet antyder är detta ett lopp för unga och debuterande hundar. Ingen får vara äldre än 23 månader när tävlingen går av stapeln. Man räknar med hela tävlingsmånaden, så det är okej att uppå maxåldern under den tiden.