En greyhound som tävlar kräver mer omvårdnad och omtanke än en sällskapshund, just för att kunna och orka ge allt på racingbanan. Rasen tillhör kategorin vinthund och ser i det närmaste mager och skör ut. Här hos Vinthundens race finns några viktiga råd samlade, något att tänka på för att din greyhound ska må extra bra och prestera på topp på banan.

Halsband och annan utrustning

Med tanke på hundens smala kropp är det viktigt att den har något mjukt att ligga på i hemmet samt att man ser till att den har en filt på sig när det är kallt ute. Vid valet mellan halsband och sele är det förstnämnda att föredra eftersom en greyhound är duktig på att inte dra i kopplet. Om man ändå väljer en sele kan den med fördel vara enkel och sitta ganska löst. Den enda gången hunden kan få för sig att dra iväg när man är ute på promenad är om den ser något smådjur. Greyhounds som ska kunna tävla med eliten har avlats fram för att vara snabba, smidiga och starka och deras specialitet är att jaga, det är något de verkligen gillar.

Foder till greyhounds som tävlar

Under träningslopp liksom på tävlingar gör hunden av med stora mängder energi. Det är därför oerhört viktigt att det foder man ger håller en hög kvalitet, men det är också viktigt att dosera fodret rätt. Idag finns ett speciellt framtaget specialfoder som är rikt på proteiner, andra näringsämnen och ett antal vitaminer. Både muskulaturen och hundens immunförsvar stärks av detta specialfoder. Slutligen är det av stor vikt att inte ge denna hundras för mycket att äta, övergödning som leder till övervikt är ingen bra idé för en kapplöpningshund. Se till att din hund får det bästa fodret, ge den chansen att ge allt på banan, att må riktigt bra och sist men inte minst, ett långt liv.