Greyhound racing må vara en förhållandevis liten sport i Sverige, men utomlands är den desto större, inte minst i England (Storbritannien), Irland, Australien och USA. Här på Vinthundens race lyfts i det följande ett antal professionella racingtävlingar som man kan betta på, till exempel på Garantilotto då de erbjuder betting både på internationella race och på så många som nio kapplöpningsbanor i England.

Betting utomlands vs i Sverige

Att betta på greyhound racing innebär stor spänning och att höga belopp omsätts, i alla fall utomlands. Inom landet läggs det betydligt mer fokus på hundarnas välmående och att det är mer ett nöje och fritidssysselsättning än något man gör för pengars skull. Som kuriosa kan nämnas att greyhound racing är så stort i Australien att sporten fått en egen minister som tar ansvar för dess utveckling.

I Sverige kan man dock ändå spela på greyhound racing, bland annat på Garantilotto och de internationella racen K9 Drive och Mutleigh Cross, den sistnämnda tävlingen finns även som virtuell sport, Mutleigh Cross Greyhounds. Utöver detta arrangeras greyhound racing på hundkapplöpningsbanor på följande engelska orter: Belle Vue, Crayford, Henlow, Hove, Monmore, Newcastle, Romford, Sheffield och Sunderland. Även dessa tävlingar är exempel på sådana som man kan betta på.

Den som vill bättra på sina chanser att vinna på sin betting bör se till att vara påläst. Att skaffa sig kunskap om hundarna, startlistor och resultatlistor kan vara avgörande eftersom denna typ av betting verkligen kan betraktas som ett skicklighetsspel. Ju mer du vet desto större chans att du vinner. Det är dock en spännande, rolig och intressant upplevelse oavsett hur insatt man är. Loppen går oerhört fort och kallas ofta för hundarnas Formel 1. Den som bara spelar för nöjes skull kan såklart gå på magkänslan och satsa en slant. De spelalternativ som ofta står till buds är att spela på vinnare, forecast och/eller tricast. Forecast innebär att tippa på vinnaren och tvåan medan tricast även inkluderar tredjeplatsen. Man kan välja med eller utan inbördes ordning.